Gårdagens Övningar

Nu tänkte jag presentera övningarna som vi gjorde igår på Kikis lektion:


Vi började med denna övning i Trav. Den gick ut på att rida med benen för att få hästen i form, precis som man ska göra för att få hästen i form. Kiki präntade in det i våra huvuden, att det inte är händerna som får hästen i form, det är benen. Även på en het ponny/häst som Fanny. Vi lade 3 volter efter ena långsidan och red rakt fram i trav under ena lampraden i taket. Vi skulle försöka rida så rakt som möjligt med blicken rakt fram. På långsidan med volter skulle hästarna vara inåtställda. För att få hästarna inåtställda, höjde vi inner handen och sänkte ytterhanden. Båda tyglarna ska vara lika långa och stilla på sin plats. Samtidigt som händerna var så jobbade vi bara med benen för att ställa runt hästarna i volterna och hålla dom rak under lamporna på den andra långsidan där hästarna skulle vara utåtställda, alltså mot väggen. Det innebär att ytterhanden mot väggen höjdes och innerhanden mot minnen sänktes. Detta gjordes även senare i Galopp.


Detta var en galoppövning, samma hållning med händer och benen reglerar fart, riktning och form på galoppen. Nu togs volterna på ena långsidan bort och istället lade vi till 3 cavalettibommar med 18 m mellan varje, i detta fall 5 galoppsprång.  På långsidan var det samma som gällde som i Övning 1.
Bommarna är inga hinder, man ska inte sikta på bommar och heller inte på hinder. Du ska hålla farten som behövs med stadiga ben och stadig hand, alltså visa hästen att den ska hoppa. Sen är det hästens uppgift att se avståndet och ta sig över hindret. den tar sig över om du ser till att rider med ben och har tryck i galoppen!


Även detta var en övning i Galopp. Här gällde det att ha koll på Galoppen och vara koncentrerad på svängarna. Styra med benen och visa hästen i tid vart nästa sväng blev. Som ni ser var vissa svängar väldigt konstiga, men det var just det som var bra med denna övningm, allt handlar om att ha kontroll. Inte kolla på hindren, bara låta hästen möta hindren med hjälp av dina ben som visar vart du vill. De två hindrena som vi hoppade över vara 2 räcken på ca 70 cm.


Det här var den sista övningen vi gjorde detta pass. Denna gick också i galopp. Meningen med denna övningen är också att ha kontroll och visa hästen vart man ska samtidigt som man inte ska avgöra avstånden själv. Bara hålla en bra galopp och ett bra tryck i galoppen med hjälp av benen, en stilla hand och vänta på hindret. Den gick över 3 cavalettis, två räcken som vi hoppade över snett eftersom att vi skulle följa den raka linjen och en oxer avslutade sedan övningen. 

Övningarna var kanon bra för Fanny, jag behöver verkligen träna på att rida med benen trots att hon är pigg. Tror det eller ej men hon blir mycket lugnare när man vågar släppa i handen och rida med benen. det gäller att VÅGA! Det kommer med tiden, vi är på god väg men även fast man är bra på något kan man alltid bli bättre! (citerat kiki). Ett inlägg om Kiki kommer senare! Nu ska jag sticka till stallet, kika in senare igen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0